Za devatero pohádek

Za devatero pohádek

Anotace: jak jinak než pro Tebe :)

Za devatero horami a spousty říček,
za tisícero mladých potůčků,
tam léta spící víla
uvolňuje stisk svých víček,
po Tvém hebkém sáhu
pomalu vstává,
tah po tahu,
krůček po krůčku…

Za devatero rozhoupaných oceánů
a nekonečno přelévajících moří,
tam se dohaslá medúza
z hlubin nedočkavě noří,
po obtisku horkých dlaní
rozevírá duševní leporelo,
snad nic jí nebrání
zrychlovat pomalý dech,
až se okolní korály
prohýbají v zádech…

Za devatero zmrzlých světů,
kde mráz obléká závěje,
tam se tak najednou
probouzí zchablé krůpěje
už při pouhé myšlence,
až zas vyjde slunce
z těch minulých soumraků,
paprsky zasype
všechny skulinky
nevšedních zázraků
a rozpálí rynky
chladných kopců,
no co je proti tomu
tání ledovců…

Za devatero horami a spousty říček,
kde se k sobě tulí
sasanka a rak poustevníček,
za devatero pohádek, co osud nám píše,
aniž sám člověk tomu věří,
tam se srdce přibližují
a zužují do jediné skrýše
ještě na menší mezeru
než prach v rozvátém pápěří…
Autor Jiná, 07.02.2011
Přečteno 459x
Tipy 23
Poslední tipující: Helena Lovecká, Noc17, la loba, Koza, Tomáš Přidal, šuměnka, JohnyD., labuť, Danga, Danger, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Píšeš skvostně...je to radost číst...děkuju za zážitek

10.02.2011 08:06:00 | Noc17

Krásná pohádka...st

09.02.2011 11:27:00 | la loba

vyznání vskutku pohádkových asociací
kéž najdete svůj cíl tam v devatero oblacích :)

08.02.2011 15:23:00 | šuměnka

No tak to není království pro obyčejnýho prince...
Dalo by to fušku, všechno obejít :-)

07.02.2011 23:00:00 | Danger

to je spíš do Méďi Pusíka

07.02.2011 21:03:00 | Nikotin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí