Není muž na tomto světě

Není muž na tomto světě

Anotace: ***

Snad je to vina máminých příběhů
Snad bláhových románů
Filmů a písní, v nichž láska všechno mění
Uvěřila jsem v naprosté naplnění,
v lásku, co šílenstvím voní,
v muže, co se perou o ni
a nikdy nenechají ji jít
Bývávalo snadné uvěřit
v letech -náctiletých
a v těch pozdějších

Teď už vím, že fata morgana není
a že se některé sny neplní
A není muž na tomto světě,
co by toužil po naplnění,
které celý život mění
láskou a porozuměním
Jsou to vždy jen ty první chvíle,
kdy děláme i to, co je nám nemilé,
kdy bychom prostě udělali cokoli,
aby to všechno trvalo věčně
Mnohdy působíme směšně,
ale to je to poslední, na čem záleží
Život se zastaví
A láska prostoupí
každou buňku v našem těle
Těžko pak hledat nepřítele
v člověku, který to všechno způsobil
Znám stovky takových chvil
Možná tisíce
Ještě cítím bolest u srdce,
když na to vzpomínám
Ale je to vždycky stejné
A musí to připadat stejné i vám
Není nikdo na tomhle světě,
kdo by naše přání znal,
kdo by měl tolik porozumění,
kdo by tolik miloval,
aby zastavil všechny pochybnosti
o tom, jaké to bude dál,
kdo by za to stál,
za všechnu tu nejistotu a strach,
jestli je to navždy
nebo se to změní v prach

Není muž na tomto světě,
který by mou lásku chtěl,
který by jí rozuměl
v její podstatě a v jejím smyslu
Není muž na tomto světě,
který by ji přijal bez rozmyslu,
odevzdaný mým přáním a snům
Však kdyby byl a byl by jen můj,
první i poslední bych mu dala,
všeho bych se vzdala
pro jeho náklonnost a pochopení
Žádný takový muž ale není,
tak topím svou duši v prázdnotě,
hledajíc stíny v temnotě,
hledajíc jiné světy
Kdyby ten muž byl kdekoli,
najdu ho, nic mě neskolí,
nic nezastaví
tu touhu po lásce, co ve svém srdci mám
Nepřestanu hledat, přísahám
Projdu všechny kouty tohoto světa
a zajdu ještě dál
Jestli tam někde na mě čeká,
najdu ho, přísahám...
Autor unstoppable, 13.02.2011
Přečteno 302x
Tipy 20
Poslední tipující: Bambulka, pejrak, Ejí, FrankB, little.punkie, rumovávíla, enigman, labuť, CULIKATÁ, Petbab, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... na každého někdo někde čeká .../řečeno slovy písničky/
... najdeš ... láska je největší hybnou silou Vesmíru ... vytrvej ;-)

22.04.2011 06:05:00 | Bambulka

určitě ho najdeš,záleží jen na tobě,to mi věř...

17.04.2011 05:32:00 | pejrak

ale je...

13.02.2011 19:55:00 | enigman

Víry se nevzdávej
naděje tu vždy je
v kvantitě vyhledej
svého snu ideje
a láskou žij:-))
Musím podotknout, že v Tvé básni je mnoho pravdy a na mě moc zapůsobila.Veliké St!

13.02.2011 14:37:00 | CULIKATÁ

aabbccddeeffgghhiijjkkllmmnnoopprrssttuuvvzzyyxxx .. ano, tři x

13.02.2011 11:08:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí