..metamorfózní..

..metamorfózní..

Anotace: se zvláštním poděkováním enigmanovi za otevření nového obzoru / Splendor Solis - sluneční záře

Sbírka: ..na ostří vody..

L i s t o v a l
„Sluneční září“

Spíš posvátně si s těmi listy hrál
sledoval, jak se pergamen
i barvy jasně tváří;

v titulu Modrý erb s korunou zlatavou
tři černé srpky Měsíce a Slunce nad hlavou

u Tajné fontány byl dvojí vodou sjednocen

pak v první traktátu zas sucho s vlhkem spářil

ve druhém už byl Slunce král
s královnou Měsíce / zástupci mužů, žen

a v třetím Horu ozářil svou Hvězdnou svatozáří
spojení nebe se zemí / nutnost i recitál…


U Zázračného stromu tvořil střed
/ těm dvěma protivám /
Otevřel nebe, rosil zem, co voněla jak med
by muž na sedmém poschodí,
ratolest rozdával…

Na rozpuštění krále též byl víc než vlhce sám
/ což se moc nehodí /
však obnovení s holubicí oku lahodí
Mohli žít spolu navěky, tam kde jitřenky chrám…

Nicméně stal se mužem černých skic
Měl hlavu červenou
A žena, co má krásnou líc
i něhu tušenou
vede ho k stupni čistoty
až k výši nebe na soutok
/ na zádech perutě zlatavých pavích ok /…

A listoval by dál…

A byl by, čím by chtěl…

• kdyby ho tikot neprobral
• zvuk kroků nezazněl

…tak zvedl hlavu k ní
usmál se; „už jsi tady??
má první, poslední

Dáme si backgammon? Chci k Tobě do zahrady…“
Autor šuměnka, 28.02.2011
Přečteno 374x
Tipy 22
Poslední tipující: NikitaNikaT., Mbonita, hašlerka, la loba, Květka Š., modrá..., WAYWARD, Dota Slunská, Špáďa, labuť, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dokonalá fantazie v tvojí básni....S.T

05.03.2011 07:53:00 | ZILA78

celá jsi zahořela..sluneční září...:-)

28.02.2011 21:06:00 | Mbonita

...líbitkuje ST

28.02.2011 08:20:00 | WAYWARD

Krásné světy!!!

28.02.2011 08:13:00 | Dota Slunská

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí