..uvězněná..

..uvězněná..

Anotace: a rozkošnická... / koment k enigmanovi

Sbírka: ..na ostří vody..

Byla jsem složena
z džívy, adžívy a karmány
a moje existence
kolovala v cyklu opakujících se zrození;

…když pojednou jsem silou byla stlačena
pocit, jako když ležíte pod velikými balvany
a chvíli na to zas jste hozeni
proti zdi permanence
síly a bloudění…

To už jsem zasténala!
  až do vysokých tónů

a přečetla si jeho myšlenku;
  • co měla barvu barytonu
  • co hrdlo stáhla mi jak šála
  • co mohla naskytnout mi jízdenku
  ač doba ještě neuzrála…

…„koukej mi otevřít“
  jsem hrubě zavelela;

přestože duše moje byla vlastně malá
přestože vnímala jsem jeho svět
  i jeho hloubku, cit
dokonce vůni těla
i auru, která od něj sálá…

„ať mohu odsud vyletět
  Jsem tady uvězněná“…

A pak mi ostré světlo oslepilo oči
Protáhla jsem se hrdlem nádoby

/ i pro něho to byla asi dobrá scéna /

když hlas se zhmotní v prostoru,
a vítr se mu kolem těla stočí
do ženské podoby

a rozkošnicky prohodí; „ tak dík

…jsem Džína. Dáš si teď se mnou drink..
Autor šuměnka, 10.03.2011
Přečteno 380x
Tipy 38
Poslední tipující: Skywalker, ZILA78, Tamara, janewe, hatlapatla, hašlerka, NikitaNikaT., Mbonita, labuť, Jiná, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Drink bych si dal rád.....ST.

10.03.2011 20:19:00 | ZILA78

zavřena v láhvy a džinou být,
splnit Ti každé přání,
musíš mě ale vypustit,
ať se mohu zhmotnit
a drinky s tebou pít.

St***

10.03.2011 20:01:00 | Tamara

Pro mě zajímavé na počtení, hodně pocitů a myšlenek, koluje v Tvém dílku. ST!*** za přemýšlivý obsah.

10.03.2011 18:21:00 | NikitaNikaT.

tohle už jsem četla, ne? celkem by mě zajímalo, jestli jsem předtím také dala ST

10.03.2011 12:50:00 | Helena Lovecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí