..logická..

..logická..

Anotace: s kouzlem nevědomosti...

Sbírka: ..na ostří vody..

Hrála jsem si zase
se svým oblíbeným hlavolamem
planetkou ze skupiny atenů
jíž od osy se táhlo osm stínovaných barev duhy v liniích
A v pólech otočit se dala,
jak meč, kdyby byl tasen
a rozeťal ji vedví, pro možnost zmásti klamem
a kolem poledníku otáčet se směla pro změnu
ve čtyřech řadách, pro tajúplný hřích…

Vyvolávala zvláštní představu
černého létavce v třpytivém ohozu
a lákala nejen mou mysl k rozlousknutí…

Hledal ji totiž také On;
chtěl probádat každou tu tónovanou enklávu
chtěl do rozumu zasít nerozum
chtěl v rotaci těch otáček nalézt vznik zavanutí
a zazářit v svém vítězství jak Orion…

Byl překvapen, že nalezl mne u ní
když vynořila jsem se náhle blízko něj
a polkl téměř naprázdno,
po uvědomění si, v čem jsem oděná…
V pohledu se tak rozzářil, jak hvězda na výsluní
v myšlenkách ovšem zůstával, jak tajný čaroděj
linii úst měl výraznou
a poloha, v níž ustrnul, též byla neměnná...

Abych už rozřízla to slyšitelné napětí
tak protáhla jsem palce s otázkou;
zda alespoň má matné ponětí
co podnikneme v dnešní bezvětrné noci?

A on mi jako vždy, vysvětlil s nadsázkou
že v nevědomosti je jisté napětí
a že má víc než silný pocit

..že střelec nejspíš zamíří si tam, kde nachází se proměnná..
Autor šuměnka, 18.03.2011
Přečteno 440x
Tipy 35
Poslední tipující: Noc17, Špáďa, divoska_jaja, la loba, Psavec, NikitaNikaT., Kars, Tamara, Helena Lovecká, James Libustka, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Střelcem byl a ty jeho cílem,
nevědomost padá,
zamířil si tam, kde je proměnná...

21.03.2011 17:53:00 | Tamara

Krásná šumi:-)

18.03.2011 21:34:00 | CULIKATÁ

Hledal ji totiž také On;
chtěl probádat každou tu tónovanou enklávu
chtěl do rozumu zasít nerozum
chtěl v rotaci těch otáček nalézt vznik zavanutí
a zazářit v svém vítězství jak Orion…

Dobré moc dobré....S.T.

18.03.2011 19:06:00 | ZILA78

proměnná je symbol, umožňující manipulaci.. zdánlivě cílenou, vůlí najít řešení

18.03.2011 16:45:00 | Petbab

Touha v očekávání je tuze krásná a nevědomost ji často může i násobit...

18.03.2011 16:30:00 | Špáďa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí