..světlo pravdy..

..světlo pravdy..

Anotace: a vzdušné tajemství...

Sbírka: ..na ostří vody..

Oheň dohoříval…

Já vznášela se nad prunusem
a z jeho okvětí
jsem tvořila si prostorové mozaiky…

On skoro usínal, protože zíval
A i to dělal se vkusem
Bál zaplašit se očividné napětí
když všim´si mojí levitace
i pírek od rajky
jichž bylo přesně dvaadvacet…

Plula jsem na místě
v té rovnováze, která je mi daná
zvolna i pomalu
pro trans i k očistě
pohledem fixovaná
průzračnost Elementálu

zpěv srdce pronikal mi skrze tělo dál
natolik jemný byl
že kdyby vzal si síťky motýlí
tak by ho s klidem do nich pochytal
a věty z toho něžné rozluštil
jež by mu i tep zrychlily…

„jsi cizinec
přišel jsi ze světa
z kterého pocházím já též
Jsi radost má i možný očistec
Pojď se mnou mlčet tam, kam až se dolétá
a nebo mluvit, konat, až se zachvěješ
Prostě jen tak, pro radost bláznů třeba…“

A nejspíš, že se toho nebál;
• roztavil magnet natošup
by získal jádro přitažlivé
• z železa vozu pevný trup
si vykoval a nasedl
• zaklínil nohy přepečlivě
a jak nejlépe dovedl
mrštil vysoko do nebes
tu jeho rafinovanost…

Měsíční svět ho přitáhl a přijal pro smělost

Voněl stejně tak, jako voní les
A hleděl stejně tak, jak hledí mořské hlubiny
Ruce měl jak dva cepíny

Objal mě celou / trochu se i třás´

A zašeptal,
bych nyní já si vychutnala jeho hlas;
„tys pravým důvodem
mé existence“

Svět zjihle rozpršel se, aby rázem hřál
Pod námi zhoupla se i zem
A bez čekání na sekvence

se kolem rozhořel i nebe kus
že všechno živé rázem četlo;

…Nihil Est Veritatis Luce Dulcius…
/ nic není milejší, než pravdy světlo /
Autor šuměnka, 26.04.2011
Přečteno 500x
Tipy 35
Poslední tipující: kasparoza, hatlapatla, kroužek, Jiná, hašlerka, ZILA78, Špáďa, střelkyně1, Květka Š., la loba, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

já říkám....óda

ST!

26.04.2011 22:21:00 | hašlerka

Létavice více létá,
v levitaci vítá cíle.
S veľa city lítá cele.
City víle!, velí tací.
Velocity? Co vy víte!
Maximum speed: V nadoblacích!

Na počest Tvé existence
dál už šeptám raděj tence:
Dál do modré vplétej věty,
k nimž tě svedou jarní květy.

26.04.2011 17:21:00 | Špáďa

Nádherná báseň o lásce...některé pasáže mi už nikdy z hlavy nevyklouznou...o))

26.04.2011 12:21:00 | střelkyně1

Šuměnko-to je nádhera!!

26.04.2011 07:14:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí