Dívám se, dívám

Dívám se, dívám

Anotace: Jen tak na vypsání, ale zachycuje moje hluboké pocity, které se derou ven ... v této podobě.

Sbírka: Všechno a nic

Dívám se dívám, a ty na mě,
mlčíme, a já se ptám –
proč? Proč se díváš,
nic neříkáš,
mám se bát?
Nebo smát?

Dívám se dívám, a ty na mě,
a Měsíc svítí, a hvězdy u něj.
A já se ptám –
proč svítí?
Proč kvete kvítí?
A proč právě kvítí?

Dívám se dívám, a ty na mě,
a hned vedle,
všude kolem,
tma, a já se ptám –
proč je,
a proč zrovna dnes,
a proč tady,
a proč tady jen.

Dívám se dívám,
oči tvé hledám.
Nevidím snad?
Kalný mám zrak?
Měsíc svítí, kolem kvítí,
hvězdy – tma,
všude – a já.

Dívám se dívám, a ty nikde,
všude je tma,
já kalný mám zrak.
Kde jsi? A kde já?
Kam zmizel Měsíc?
A kde jsou hvězdy?
Proč jen tma a ticho,
a ticho,
a ticho.
Autor Zuz, 15.05.2011
Přečteno 362x
Tipy 1
Poslední tipující: Chancer
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přešel temný mrak..ale ten se rozpustí, neboj ;-)

18.05.2011 23:21:00 | Chancer

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí