Umírá

Umírá

Anotace: Láska a já

Moje milá, oči svoje sklop
tlející listí je důstojný mi hrob
listy, jež byly mi kobercem, rohožkou
jsou nyní pod hlavou měkkou mi podložkou

Země má,
kterou jsem líbal,
mě teď objímá
a ta, pro kterou jsem kdysi žíval,
žalem umírá

Miluji - to osud zrádný
a já ptám se, Bože, Tebe:
proč jenom mě nemiluje žádný?
Proč milují jenom sebe?

Nemiluji - láska chybí
a já ji hledám, kde se dá
Bůh mi jen naději slíbí
smutek radost vystřídá

Miluji - jak Romeo kdysi
ochoten byl skončit boj
jen Láska mohla duši jeho vzkřisit
a připojit k jiných duší roj

Co hvězda spadená,
jíž jiskra vyhasla
co chudinka svedená
o krásné sny přišla

Až andělé budou se mnou kroužit,
zapláčete, Lásky mé!
To vy se pak budete soužit,
to vy budete prokleté!
Autor A'tuin, 04.06.2011
Přečteno 355x
Tipy 7
Poslední tipující: tato22, Maryje..., CULIKATÁ, Romana Šamanka Ladyloba, Jiná
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí