Sonet o lásce

Sonet o lásce

Anotace: Pokus o formu shakespearovského sonetu... věnováno Michalovi

Píšu Ti sonety nad lékopisy,
Tvůj reliéf vrytý na každé stránce,
schovej mě pod svůj plášť tak jako kdysi,
ty buď mým soudcem i mým ochráncem.

Jak psát o lásce mám,
když ten cit právě objevuji,
když sama sebe odkrývám,
a sama sebe usvědčuji.

Čarovná touho, černá krajko noci,
dej se mi celá, toužím po tobě,
i kdyby bylo to jen pro ten pocit,
než čas tě sebere, zmizí sám v sobě.

Než zmizí vůně kouzelná, ta blízkost našich chvil
buď se mnou - vždyť láska jediný má cíl.
Autor Vesper, 20.06.2011
Přečteno 478x
Tipy 8
Poslední tipující: labuť, čas.běží, danaska, Romana Šamanka Ladyloba, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Příjemný pokus o sonet.Je v tom hodně citu. Řekla bych, že Shakespeare se rozhodně v hrobě neobrací.

20.06.2011 13:05:00 | danaska

veľmi pekná, som rada, že ma prilákalo venovanie Michalovi ...

20.06.2011 12:44:00 | Romana Šamanka Ladyloba

Moc pěkná a hezky se čte.Líbí.

20.06.2011 12:23:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí