(Ne)bylo

(Ne)bylo

Anotace: recyklovaná verze mojí prvotiny - mám pocit, že sem prostě patří, protože nebýt tohoto počinu, nepsala bych; Pavlovi... s díkem, že mě nechtěně dovedl (nejen) k básnění.

Sbírka: Múzy - muži?!

Tomu...
… jehož cestou jít jsem chtěla.
Jemu, ač zlobit bych se měla?!
Oči ti září jasem vědění -
pozměnil's i mé vidění!

Cit a rozum - každý jinak velí,
toť propast, jež nás oba dělí.
Já příliš dobrá, že jsem k tobě?
Jak nepropadnout mám teď zlobě?

Smutkem štěstím jsi očím mým -
vím, že v propast neskočím!
Štěstí naše vidět jsem chtěla
a o zítřek lepší se jen chvěla.

...

Malá hudba, zvěstuje naději,
pluje vstříc na perutích svých
dříve bude tu, nežli se naději!
Mou duší hustě sype se sníh...

Tóny se vznášejí dolů, výše.
Zimu jaro střídá - úsměv.
V sedě jí naslouchám tiše...
Zahradou zní ptačí zpěv!

Tak ptám se:

Kvůli komu chtěla jsem bdít?
Mám zůstat, či za lepším jit?
Proč já tu vlastně čekám?
Vede cesta tvá vůbec někam?!

Čas vládne nám jak král,
k loučení dlouho zrál...
Nelžeme si, víme to oba!
Objetí - odchodu nadešla doba:
Slzí proudy, víc se už neptám,
vzdalujíc se, tobě šeptám:

Buď sbohem...
Smutný příteli s veselou maskou!
Autor Anita Buchtová, 26.06.2011
Přečteno 458x
Tipy 10
Poslední tipující: Synkkä, Actafool, Psavec, CULIKATÁ, Amable seňor Marek, PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

povedená prvotinka!:-)

02.09.2011 21:33:00 | Actafool

Smutněhezká báseňka.

27.06.2011 00:49:00 | Psavec

Není nad prvotiny. ST! ;-)

26.06.2011 17:19:00 | Amable seňor Marek

Ač posmutnělá, přec působivá, líbí...*:)

26.06.2011 17:08:00 | PIPSQUEAK

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí