Smutek

Smutek

Anotace: ***

Jak opilý host,
co se stále vrací,
je smutek děvkou pro radost
ležící na matraci,
znásilněný splíny
laciného bytí
noční pantomimy
v karanténě žití.

Jak hozená kost,
jak okoralá skýva
je smutek sousto pro radost,
když už se připozdívá,
a podvečerem chodí
žebrající stíny,
herci blahorodí
noční pantomimy.

Jak kamenný most,
co marně krotí vodu
je smutek slzou pro radost
a mincí pro náhodu,
a zborcené kraje
břehů řeky v zimě
drolí se, když taje
duše v pantomimě.
Autor Saummur, 08.02.2006
Přečteno 425x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Další klenot Tvé tvorby. H. :-)

09.02.2006 00:49:00 | Hana Trnková

Ta se ti moc povedla.

08.02.2006 12:28:00 | JardaCH

ode mne máš stovku a připomenutí, že jsi poetický štramák. To, že se smutek vrací jak ožrala, je výstižné

08.02.2006 10:31:00 | pla-ton

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí