Zraněná ješitnost

Zraněná ješitnost

Anotace: když ani jeden se nechce vzdát, omluvit se, dívat se na to z jiné strany. Dva tvrdohlavci.

Dívám se dívám a ty spíš,
snad jednou budem k sobě blíž,
snad jednou ve své blízkosti mi být dovolíš.
Snad jednou zrakem na mě spočineš a pomyslíš,
kéž bych jí mohl být ještě blíž.

Však teď jsme jeden pro druhého,
stejně cenní jako berná mince,
pořád dokola, stále stejné nic,
co se opakuje od ledna až do prosince.

Z nebe padají deště kapky,
na očích máme temné klapky,
doufám, že mohl bys snad jednou vidět,
to co druzí nevidí,
to že cnostní andělé,
nespoutaným ďáblům závidí.

Jak mám v tomhle světě najít samu sebe,
když stále hledám jenom tebe?
Vše o čem tajně sníš,
vše co o mě víš,
je pro lásku příliš málo,
méně než co by se za nehet dalo.

Oba se zraněnou ješitností,
obracíme se k sobě zády,
raději proti sobě,
stavíme z písku skrýše, a pevné hrady.

Tvrdošíjně před sebou zavíráme brány,
vědomě si tak zasazujeme bolestné rány,
čekáme ve tmě na moment překvapení,
který nebyl a nebude, prostě není.

V planých slibech, že jeden z nás,
k tomu druhému přijde v noci,
a proboří hradby mlčení,
čekáme kdo udělá ten první krok,
a ono se nic neděje,
stále se nic nemění.

Potom stíráme své hořské slzy,
když slunce vyjde příliš brzy,
Rozdělují nás příliš hluboké,
a předsudků plné jámy,
již přešla tma,
avšak my zůstáváme i nadéle sami.
-Jeden bez druhého
Autor Annie the wolf, 29.07.2011
Přečteno 489x
Tipy 10
Poslední tipující: Jerry, CULIKATÁ, Juan Francesco de Faro, hašlerka, efeeez, Metal Lady
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásne

30.07.2011 23:11:00 | Jerry

čekáme ve tmě na moment překvapení,
který nebyl a nebude, prostě není
- tenhle verš je nádhernej, líbí se mi, celé to hezky vystihuje situaci

29.07.2011 22:06:00 | Metal Lady

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí