„POMNI“

„POMNI“

Anotace: ...

Leťte si nepovel,
jak houfují se matky včel.

Kdo rozezná dvě barvy snáz,
ten se mi dává napospas.

Rozkazy nejsou v popisu mé práce,
kdo chtěl by viset na oprátce?

Tak raděj znova na-povel!:
Proč jsi mi neřekl, co jsi chtěl?

Kdo ručně plete koberce?
Kdo skládá texty pro herce?

Koruna slívy, ořech lísky pro veverky,
tak bojuj synku, už jsi velký!

Černé oči jak plody jeřabiny
mohou oklamat modré tůně.
Ne nejsme sny a nejsme stíny,
i kupy hnoje mají vůně.

Nejraději mám pomněnky a sedmikrásky,
šťovík, kopřivu, mech a kapradiní.
V lese mi nepřibudou vrásky,
vřes, mateřídouška, kameny a hlíny.
Tak žádné splíny,
vždyť jsme jen tečkou divočiny.

Chtěla bych oči laně, srny
a pro ochranu z ostružiní trny.

Jsme trošku líní, občas pilní,
sny se mýlí, jen někdy plní.

Bukvice, kaštany, žaludy a sena,
to je má částka, konečná cena.
A pro trpící lid dám zbytek svého věna!
Kdo se teď zřekne svého jména?
Myšlenka byla zachycena...
Autor Inge, 26.08.2011
Přečteno 316x
Tipy 4
Poslední tipující: NikitaNikaT., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí