Vyhaslost

Vyhaslost

Žár ve mě vyhasl,
zůstala lidská schránka,
z duše otevřená branka,
tlukot srdce pohasl.

Cynismus a netečnost
zůstávají pro mě přáteli,
k těm, kdo na vše láteří,
mám slovo: zbytečnost.

Vše, co mohlo, odešlo,
pronesená slova bodají,
neslyším ty, co volají,
Slunce už za hory zašlo.

Ráno vracejí se myšlenky,
na vody plnou vanu,
přidám si mořskou pěnu,
a ostrý nůž bez střenky.

Jeden, dva pohyby,
čas nechat plynout,
chomáčky vody vinout,
už mi nic nechybí.

Pak přijde večer zvrácený,
ruku mou vezmeš do dlaní,
tiskneš ji bez vyzvání,
a já jsem znovu ztracený.
Autor tomtomtoma, 30.09.2011
Přečteno 336x
Tipy 8
Poslední tipující: hašlerka, Any 4, takova, Kateřina Lukavská, Kett
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jejeje,tak to přesně cítím,jen to neumím napsat,odešla mi mrška múza

30.09.2011 16:12:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí