Stará pohádka.

Stará pohádka.

Anotace: ...lásky se nepřejíš.

Sbírka: Psaní pro Tebe(člověče)

chtěl jsem ti chaloupku maličkou dát,
zatím ji umím jen namalovat.
Snad se ji dočkáme v tom našem životě,
pak budeš peřiny větrat si na plotě.

A vedle hrníčky na planˇky navěsíš,
neříkej milá má že už se netěšíš.
Bude nám blaze jak ve staré pohádce,
budem si ve stínu vyprávět o lásce.

Že ji už na světě u lidí ubývá?
Atˇu nás zaklepou,nám lásky přebývá.
Né že by u nás ji nebylo třeba,
lásky se nepřejíš ,ani tak chleba.

O chleba se dělíš a hladu nemaje,
po dávce lásky i zlé srdce roztaje.
Zlých srdcí na světě ještě je dosti,
vidˇ že nás to milá přivádí k zlosti?

Zlobíme se na ty kteří to tak řídí,
že kolem nás je stále málo štˇastných lidí.
Doufám než vezme si nás oba země,
že polepší se to lidské plémě.

Před námi mnoho už jich tady bylo,
nikomu se to však nesplnilo.
Autor jozífek, 09.10.2011
Přečteno 390x
Tipy 8
Poslední tipující: Loira, Eliss94, fled, CULIKATÁ, JuliVerus
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je moc milé ! :-) I ta Tvoje touha, aby bylo více lásky a dobra na světě... Cítím to stejně a vím, že je nás mnohem víc než těch, kterým je to jedno.

19.07.2012 23:10:58 | Loira

:-)

09.10.2011 19:35:00 | fled

Je moc hezká.

09.10.2011 18:27:00 | CULIKATÁ

nádhera, krása, lahoda....a ještě k tomu by se mi takový domeček moc líbil...peřiny na plotě a hrníčky

09.10.2011 18:06:00 | JuliVerus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí