Haiku o lásce

Haiku o lásce

Anotace: Kolik podob má láska?

Zastav se, chvíle štěstí!
Radost je jako motýl
co křídly tluče
v sevřené pěsti

Hvězdy nám smutek věští
z černého křišťálu noci
a naše naděje na věrnost
příští den propláče v dešti

Mé dlaně jsou dva listy
nad křehkým bílým květem.
Chvějí se láskou i zlostí.
Tvou tvář by chtěly skrýt,
žárlivé, před celým světem

Podávám ti své srdce
jak rudý karafiát.
A ty mne nemiluješ,
jenom mě máš rád

Každé naše setkání
je krůčkem k ohni.
Tak buďme jako pochodeň a vích
a plápolejme nocí
vichřice v rudém šatě
požehná náš hřích
Autor Dolma, 02.05.2006
Přečteno 1404x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí