Stará Báj

Stará Báj

Anotace: (bez komentáře)

Přijel si princ
na bílém koni,
pro svoji lásku.
Přijel si pro ni
a srdce jí dal,
do bílých komnat
k sobě ji vzal.

A žili spolu jeden dech
a ústa snili na ústech,
jim lásky květ utlumil žal,
ani si nikdo nestýskal,
že život je krátká pohádka.

To vypravuje stará báj,
tak stará, jako stár je svět.
Ó, kdo jí doved krásu dát
a zaklít v srdci člověka,
kdo dovede jí rozumět,
jak život prchne, nečeká,
jen v prostor vyzní pouze hluše,
kdo nedovedl lásku dát,
za duše dar květ svojí duše.

Toť života úděl člověka
- pro lásku žít,
jest pravda odvěká.
Živa je duše,
z ohně a vody
nevzdávej se než zříš
do nebe schody!
Autor G30R63, 19.07.2006
Přečteno 280x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..mě to naopak přijde zajímavý..
j.c.ben

19.07.2006 00:30:00 | j.c.

nemám moc ráda tenhle staročesky psaný styl

19.07.2006 00:25:00 | ni.va

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí