Ruce

Ruce

Anotace: (Dlaň hledá si přítelkyni druhou – chce strávit život s láskou, ne s nudou…)

Žil už kdysi dávno na zemi jeden člověk.
Neptejte se mě na jeho pohlaví, na věk.
To v příběhu nehraje roli.

Měl srdce na dlani, tak brzy o něj přišel,
pak ztratil hlavu, když hlas lásky vyslyšel.
A šaty sežrali mu moli.

Po čase z něj zůstaly jenom holé ruce,
dvě osamělé dlaně bez žádného vůdce.
Nikdo jim nic nenakazoval.

Tak na světě si žily a navzájem se hřály,
opustit tu druhou se převelice bály.
Jen občas jim pták z dlaní zobal.

Něžně se hladily, prsty si proplétaly,
pod jejich dotykem všechny ledy roztály.
Jenom láska má takovou moc.

Jednou když zase ležely blízko vedle sebe,
jejich duše vystoupaly do samého nebe.
Bdí nad námi každý den i noc.
Autor Zedka, 08.09.2006
Přečteno 498x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

... pěkný .. je tam přání co letí do oblak
.... .. . ať se ti vyplní ..

12.09.2006 15:46:00 | HarryHH

nemáš zač za hodnocení..mmch i já děkuju;-)
jinak tahle má moc hezkou myšlenku,ale občas mi tam neseděl slovosled..možná se mi to jen zdá..ale je krásná!

09.09.2006 14:35:00 | disorganized chaos

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí