Návštěva

Návštěva

Anotace: Ne každý host je vítaný. Ale takový už je život. :-(

Zaklepal jsi mi na srdce a já ti řekla: dále,
s tebou však přišel fraucimor hodný snad i krále.
„Host do domu – bůh do domu!“ nelekám se zástupu,
každého z hostí vítám, líbám, podávám ruku...

Poznávám Zamilovanost, to už je má stará známá,
hned za ní mi Polibek se Smíchem mile mává.
Návštěva Pohlazení doprovázeného Rozkoší
mé tělo i duši slastí příjemně zaskočí...

Radost, Stesk a Těšení se vede se za ruku s Láskou...
„Kdo to však kráčí tam za nimi? Ti ukrytí pod maskou?“

„Tady přece žádný karneval není!
Sundejte si je prosím bez prodlení!“

A oni si poslušně snímají škrabošky
- a teď jsem to já, kdo se tváří slabošsky...

Chtě nechtě se seznamuju se Zradou a Zklamáním,
Smutku a Pláči se plně poddávám a ukláním...
Objímá mě Vztek a znásilňuje Zášť,
Odpuštění prý dostaví se brzy, ale zvlášť.

*

Už odešli. Utírám slzy a vymetám zlobu, co tu po nich zůstala,
přemýšlím, jak dlouho bude trvat, než se hodím zase do gala.
Než se tak ale stane, bude na srdci uvnitř mého trupu
cedule s tučným nápisem: „Uklízím – prozatím zákaz vstupu!“
Autor Zedka, 16.10.2006
Přečteno 456x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

fakt dobrej a originální nápad, gratuluji-povedla se!!!

17.10.2006 15:01:00 | Niké

Fakt hezoučký!!!

16.10.2006 13:25:00 | petulinka :)

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí