Knížečka

Knížečka

Anotace: Říkal jsem si, že už o ní nebudu nic psát, ale ono se to pořád vrací. Snad už naposled.

Prázdné fráze?
ne, děkuju
mám tě už dokonale přečtenou
nalistoval jsem si
kapitolu o důvěře a upřímnosti
a četl jsem smutnou komedii
myslím, že mě už nebavíš
vrátím tě
do knihovny
a bude se na tebe prášit
můžeš doufat,
že si někdo přečte
novější vydání
a třeba se mu to bude líbit.

Knížečko má maličká,
prosím, nesnaž se mě pohladit
umím číst mezi řádky
a tvé listy jsou drsné
jako šmirgl
po srdci jimi přejíždíš
sem tam
tam sem
pořád teče krev
kamsi do mě
ale to se ztratí
snad samo od sebe
šmirgluj dál
ať vykrvácím
sám do sebe
a můžu žít
jenom sám pro sebe
bez tebe
tak sám
pořád
a napořád.

Má knížečko
s krásným obalem
a nejkrásnějším jménem
bez autora
autobiografie
duše v knize
mé srdce už nemůže
pět svůj žalm
pro tebe
samo pláče krev
pro tvé listy
jako šmirgl
sem tam
tam sem
sem tam
tam sem.

Tak sám
pořád
a napořád!
Autor Thilion, 18.10.2006
Přečteno 378x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bezvadný nápad, ale nerozvinutý, rozvíjíš jen další blablabla, celková myšelnka by se dala shrnout tak do tří rýmů, ale literárně to neni úplně špatný

19.10.2006 12:10:00 | Miskitka

Docela tě chápu...taky se mi to pařád vrací i když už nechci.......ale "šmirgl" se tam opravdu nehodí

18.10.2006 22:00:00 | Palikasek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí