Rytíři..

Rytíři..

Anotace: ..jsi?

Půjdu k řece s touhou poznat, jestli plyne.
Kdo ví, zda jen nešálí a nemate mi zrak.
Půjdu přece, i když vím, že brzy zhyne
v zapomnění bárka čísi, rozklížený vrak!
Půjdu k řece, přesvědčit se, jestli trvá.
Kdo ví, zda v ní neuhasím na obzoru svit?
Půjdu přece, vědouc, že víc nejsem prvá
a že v milování nelze hříšně zatoužit!
Půjdu k řece, půjdu bosá, půjdu nahá.
Kdo ví, zda mne neodsoudí hlučný, lidský dav.
Půjdu přece, ač vím, že má rovnováha
neutopí v hlubině svůj prostopášný mrav.
Zase půjdu na břeh řeky nořit tělo do duše!
Rytíři, buď odhodlaný! Napni střelu do kuše!
Autor Mirka Hedbávná, 18.12.2006
Přečteno 464x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

JO! perfekt..trefa do mé nálady...díky

18.02.2007 21:03:00 | Ayla

...moc pěkný ...
...:) ...

19.12.2006 11:03:00 | WhiteSkull

Je to moc pěkný, jen na konci se mi nelíbí ten rým do duše-do kuše, ale o rýmy v této básni nejde, je to oněčem jiném

18.12.2006 23:40:00 | Edo Tralipo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí