Nad ránem

Nad ránem

Anotace: -

Když tramvajím dochází dech
A křižáci pod sedačkou cítí možnost
Noc si jen tak povídá
Sama pro sebe
A řidiče bolí každé šlápnutí na brzdu

V polštářích zas jen ticho
Zoubková víla vzdychla anorexií
A v nezapálené svíčce trpí knot
Ačkoliv nikdo neví
Kde byla vyrobena

Smutek neoslepí ani slepé
Říkal žebrák
A v klobouku brečelo mu ráno
Na hraně pětikoruny

Možná v nabídnuté kávě
Je slyšet kofein
Který jako jediný nedopřává chvilku klidu
Zmatení
A pod dekou
Dusí se etiketa

„Mám rád vrány
Mám rád vrány nad ránem.“

(i když křičí
kvůli podzimu)
Autor chroust17, 30.12.2011
Přečteno 305x
Tipy 6
Poslední tipující: La Ragazza con Bandiere Ceche, protivyl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...A v klobouku brečelo mu ráno
na hraně pětikoruny...

Neznat všechny jeho básně skoro nazpaměť, řekla bych, že tohle je jeden z Hrabětových skvostů :) A Hraběte já mám nejradši ;)

(Jedno velký SMEKÁM mezi řádky :)

26.02.2012 00:20:17 | La Ragazza con Bandiere Ceche

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí