Nač lásku znát?

Nač lásku znát?

Anotace: Ta druhá sloka je nepovedená...

Proč lásku znám,
proč cítím ji v sobě?
Proč neležím,
ve studeném hrobě?

Ta láska jen bol mi přináší,
srdce mé moc dobře to nesnáší,
a mě zlé myšlenky unáší:

bojím se, bojím,
co napadne mě,
za nic já nestojím,
tak jdi ode mě.

Snad už teď skončí,
život můj bídný,
z mostu já skočím,
jen ten je vlídný.

Padám, k zemi padám,
volná jak pták,
lidem okolo mávám,
už je to tak.

Ráda já jsem,
život můj končí,
byl to jen sen,
i to teď stačí.

Padám, já padám,
sen se mi plní,
nic už nehledám,
teď už jsem u ní...
Autor loverose91, 06.01.2007
Přečteno 353x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

,,, báseň opravdu hezká.

10.01.2007 21:45:00 | Najlin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí