procházka parkem

procházka parkem

Anotace: ..krásná letní a hlavně nezapomenutelná noc ...

Sbírka: o přírodě

Cvrčci si housličky svoje ladí,
a světlušky
lampičkou do tváře
nám jen
posvítí snad,
smím tuhletu chvíli,
dát do tvojich dlani
a šeptat jen
tobě
jak mám tě rád.

Jakoby z nebe snad spadly
dvě planetky zářivé,
tak nádherně hoří
v očích Tvých,
pro krásu tvou spadly
ty kometky marnivé,
když vyklonili se z osy,
aby zahlédlednout
mohly
milý tvůj smích.

Něžné doteky
touhy
a kolem zní hudba
kterou slyší jen
TI
co milují,
polibek sladký
a nádherně dlouhý,
a ruce již nedočkavé
po tělech
jak pavoučci
putují.

Ruce se propletly
a jako jedno jsou,
ve dvou tělech
je jenom slyšet
jeden tep
jsem jenom tvůj
a ty mou
a vůkol jen
s oparem mlhovým
se rozplyne
horký náš dech...
Autor chalcedon, 08.01.2007
Přečteno 475x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Dal bych devadesát. za ty planetky zářivé a kometky marnivé... kdyby se to vypilovalo, byla by z toho dobrá báseň... dost dobrá. :)

08.01.2007 22:42:00 | Gentleman v rubikové kostce

Úplně pohádkové dílko:o)

08.01.2007 22:25:00 | Gamy

Úplně mě při čtení zalil pocit blaha...moc pěkné..

08.01.2007 22:20:00 | Andík

Připomněl jsi mi písničku Světlušky.. jinak báseň .. hodně povedená.. některé obraty jsou fakt hezké..

08.01.2007 22:04:00 | Najlin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí