Keď som raz umierala

Keď som raz umierala

Anotace: Môj a tvoj svet

Pamätáš si na ten deň?

Keď si ma prvýkrát zabil

Keď som prvýkrát umrela

a všetky dni potom neboli

neexistovali

 

Pamätáš si, keď si ma tak pekne porezal

Vyrezal si do mňa to

čo som nikdy nechcela

a už nikdy nebudem chcieť

 

Kvety boli za ohrádkou

Ale boli krásne, voňali

Ako slnečný deň a krása

Slnečný deň a jednoduchosť

Ako more a oddych

 

Počuješ hlasy?

Počuješ volanie?

Počuješ krik?

 

Pamätáš si tie noci

Keď som bola celá od krvi

A ty si bol od nej tiež

Ten smrad bol tak silný

Bol si znechutený

Bol si znechutený mojím úsmevom

Mojou radosťou

Mojimi krvavými perami

Mojimi krvavými dotykmi

 

Držal si ma za ruky

Kvapkala z nich voda

Topili sa v teple

Vtedy nepršalo

Málokedy pršalo

Pretože dážď bol zlý

Dážď je pravý

 

Vždy si nosil dáždnik

 

Pamätáš sa, keď si ma kradol

Keď si ma dusil strachom 

Dusil si ma povrazmi

Topil si ma v láske

 

A keď si ma našiel ležať vonku

Na tráve, v noci

Liezli po mne chrobáky a 

Ty si sa tak bál

Vtedy som bola taká šťastná

Nie kvôli tvojmu strachu

Ale kvôli chrobákom

Kvôli hline a 

Kvôli životu

 

Pamätáš si ten pocit?

Pamätáš si to šťastie

Nikdy si na mňa nepočkal

Vždy si sa ponáhľal

 

A na ďalší deň som ťa vliekla

Chcela som ti ukázať moje kráľovstvo

Moje poklady

Vraj sú to len kosti a stratené sny

Zaprášené škatule

Škrípavé rozladené gitary a

Roztrhané šaty

Nikdy si neprišiel tam

Tam kam si mal prísť

Nestíhal si za mnou bežať, nikdy

 

Krv sa mi teraz mieša s vodou

A ja som dorezaná, bolí ma to

Bolí ma všetko

 

Ale ďalej sa natieram telovým mliekom

S myšlienkami

S peknými myšlienkami

Ktoré si ladia s tými škrípavými gitarami

Krikom a svetlami

Krikom a vzdychmi

So spontánnosťou

Takou, ktorá mi vždy bola odopieraná

 

Packu od krvi si tu už nikto nevšimne

Nikomu nevadí

Odložím mlieko, zhasnem svetlo

Ľahnem si do postele a pritúlim sa

K paplónu, čo bol kedysi tvoj

Tvoj, môj, jej, jeho

Už na tom nezáleží

Spomienok je tisíc

Teraz si vyberám iné

 

Nechám sa ponoriť do prízrakov

Budem robiť spoločnosť bludným dušiam

Smutným psom a

Prekrásnym bezdomovcom

Lebo to je presne to,

Vďaka čomu som šťastná

Autor betusss, 03.07.2012
Přečteno 339x
Tipy 1
Poslední tipující: gallatea
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí