Pevnost myšlenky

Pevnost myšlenky

Anotace: Pro jeden maják uprostřed pouště aneb proč je život těžký.

Lehkými kručky... tancuješ po ledě,

křupinka zmrzlé vody Tě drží,

myšlenky držíš se v stoje i v sedě,

odněkud tryskají, nic je nezadrží.



V hlubině jezera ticho je věčné,

lehounce ťuká si na hladinu,

v oku Ti uvízlo jak zrno ječné

šplháš se zpátky na kladinu.



Zatančíš myšlenkou na úzkém pruhu.

padáš však dolů beze strachu,

točíš se uvízlá ve věčném kruhu,

necitíš? Jak je bez zápachu?



Máš jen strach ze strachu,

myšlenka nemá váhu,

Není rovná, ani ze plechu,

vyvstavne a ztratí se k ránu...
Autor Bubous, 07.08.2012
Přečteno 326x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí