Bývaly chvíle

Bývaly chvíle

Anotace: ...

Bývaly chvíle,
které se chvěly,
maličké rozinky
v koláči na neděli
a vítr oknem
přinesl otakárka
- a dneska
vzdálená je tahle bárka...

Rychlost se totiž
bohužel sčítá
řeka i pádla,
hodina použitá
a zítra kámen
uhasí ohniště
- a dneska
těším se zase na příště...

Bývaly chvíle
hořké jak svízel
a nikdo své sny
neuklízel
a v prachu psali
dva blázni básně
- a dneska
zní to všechno čarokrásně...

Kabala říká,
že všechno jsou čísla,
nebrala si nůž,
nás nerozčísla,
jenom si větrem
otevřela dveře
- a dneska
mi spočítávaš všechno do haléře...
Autor voedor, 14.11.2012
Přečteno 550x
Tipy 8
Poslední tipující: enigman, Romana Šamanka Ladyloba, kudlankaW, poetka, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

až příště...

15.11.2012 08:39:30 | enigman

Ahoj.
Hezké metafory, neotřelé. Poměrně zdatně žogloješ se slovy.
Mrzí mě úplný závěr, je krkolomný a ujíždí metrum.

Ale jinak, cylindr dolů.

Klaní se Kristián Kudlák

14.11.2012 21:20:54 | kudlankaW

Pěkně si se slovy hráváš.

14.11.2012 18:48:19 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí