Jako když z rána vysvitne slunce

Jako když z rána vysvitne slunce

Anotace: Když si něco skutečně moc přejeme, celý vesmír se spojí, aby se naše přání vyplnila... (Coelho)

A tak Tě miluji,
jednoduše, prostě,
jako když z rána
vysvitne slunce nesměle,
aby se pak rozběhlo po modravé obloze
(ulpělo na zdech v kostele)
někam směrem na západ…

Zatímco my dva spolu vycházíme
vstříc svým vlastním nadějím…

Někdy mi přijde,
že ty naše východy,
vytoužené západy,
někdo pro nás seskládal
hezky v řádky za sebou,
jak cínové vojáčky…

Každé nové ráno,
každé nové svítání,
vpíjíš se mi do dlaní,
na Náměstích republiky,
na všech Třídách povstání,
zatímco kolem nás rachotí vozy,
uhánějí, uhání,
tak jako jeden svatební průvod,
v rozčvachtaném sněhu…

A já?
Víš Ty co?
Já tolik zbožňuji Tvou něhu,
Tvůj neskutečný klid,
když mi zběžně voláváš,
uprostřed všední každodennosti,
že jsem Tvůj důvod 

ZASE ŽÍT...
 

Autor Sunny, 13.01.2013
Přečteno 584x
Tipy 4
Poslední tipující: La Suneteto, Miriska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to veliká pocta, když jsi pro někoho důvodem žít. Je to úžasné! :-)

21.01.2013 11:58:12 | La Suneteto

Kdyby to jen nebylo, ty můj milý, občas vše tak komplikované... ale... třeba je to právě tak v nejlepším pořádku...
V životě nám není souzeno mít vše... protože pak by život pozbyl smyslu...

28.01.2013 10:07:45 | Sunny

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí