NEPOSLUŠNÁ BÁSEŇ

NEPOSLUŠNÁ BÁSEŇ

Anotace: Když je ten den žen, tak zase něco o lásce. Vzácný drahokam se tentokrát zakutálel někam do stepi...

Sbírka: TICHÁ POŠTA

 

NEPOSLUŠNÁ BÁSEŇ

jsem svůj – mou kolébkou je svět
tam pod kopcem vždy doma
přesto se neohlížím zpět
jak pták když vracím se tak stejně letím vpřed
většinou bez cíle a přece za čímsi vždy bloumám

já ukotven a přesto nepřipoután
čekám až najde si mě cosi
neptám se nežádám nelžu a nezatloukám
nohama tu duchem snad všude a srdce je utržený prám
chtěl jsem psát o tobě a teď tu stojím bosý

čím znám tě víc tím méně znám sám sebe
jsi nekonečná step hlazená svěží trávou
já po ní běžím směju se a objímá mě nebe
padám jak do peřin - tvé vlasy voní čerstvým chlebem
mazlivá závrať se rozlévá mým tělem hlavou

proč píšu o sobě když všude vidím jen tebe?

 


V Praze 10.11.2012

Autor Amonasr, 08.03.2013
Přečteno 538x
Tipy 3
Poslední tipující: Radhuza pro Hospic sv. Štěpána, Miriska
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí