VÍM

VÍM

Anotace: Vím...

Sbírka: TICHÁ POŠTA

VÍM

 

Vím jak pramen prýští z hor
Vím jak měkce vsakuje se v zem
Vím jakou silou dere se zas ven
Vím jak zvonivý je jeho mladý vzdor

Vím jak potok zpívá vesele
Vím co života je v něm
Vím že má svůj tajný sen
Vím že milence chce i přítele

Vím že vábí jej i leká zralý proud
Vím že k němu se hned stáčí hned se odklání
Vím co chránit si chce i čeho se nechrání
Vím jak dravý je i jak něžně umí plout

Vím že s jiným tokem se jeho vody propletou
Vím že v povodeň se změní nejmíň staletou

Nevím jen kde po ní louky pak divoce rozkvetou...


V Praze, 2.6.2012

Autor Amonasr, 19.03.2013
Přečteno 579x
Tipy 2
Poslední tipující: Bunney, Joe Vai
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí