Bílá růže

Bílá růže

Anotace: ...

Vzpomínám, jak toulal jsem se mlhou a Smrt za zády mi stála,
s kosou v ruce šla v mých stopách a tiše se mi smála.
Já o ní věděl a přec neměl jsem z ní strach,
neb mé srdce bylo proměněno v prach.

Pak vítr mlhu rozehnal a oslepilo mě slunce,
hřálo mi tváře a hřálo i mé ruce.
Uviděl jsem, jak na mě v křoví z šípku svítí,
něžná bílá růže - to nejkrásnější kvítí.

Smutkem a tíhou schvácený,
ve svém zármutku navždy ztracený,
šaty a tělo rozedrané, rval jsem kusy trní,
zmocnila se mě touha, dostat se tam za ní.

Jako smyslů zbavený, moje srdce zmáhal chlad,
když snažil jsem se, za svou bílou růží protrhat.
Nevzdal jsem to a na bolestivé rány nebral ohled,
jen k tomu bílému kvítí upíral jsem teď svůj pohled.

Když k růži jsem se protrhal a na kolena před ní padl,
šípkový keř okolo nás náhle zvadl.
Srdce mi opět v hrudi začalo bít,
a já opět začal dýchat - žít.

Teď mám svoji bílou růži, už nezmáhá mě chlad,
jen s tebou jsem ten nejšťastnější chlap.
Autor Pepe16, 28.05.2013
Přečteno 408x
Tipy 2
Poslední tipující: Amonasr, Avola
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

básnička je pěkná, jen by to chtělo trochu uhladit rytmus...

29.05.2013 08:18:09 | Robin Marnolli

Připomnělo mi to pohádku o šípkové Růžence.
Pěkné.

28.05.2013 22:48:21 | Jozef Bojanovský

take souhlasím moc pěkné.

29.05.2013 19:49:03 | Kikulinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí