Katce

Katce

Anotace: NávyKové

Chtěl bych ti nechat pod polštářem lístek
Na něj napsat, že mi chybíš
že mi scházíš po nocích,
že tě volám ze spaní.

Chtěl bych ti zahrát na klavír
Melodii pro tvé oči
Zatímco ty bys tiše položila
svou hlavu na mé rameno

Chtěl bych ti napsat sonet
Do prvních písmen schovat tvé jméno
Které mi na rtech kouzlí úsměv
Na těch kterými se tě rád dotýkám

Chtěl bych ti napsat knihu básní
a pod věnování připsat:
„Kdyby ses vešla do krabičky od sirek,
nosil bych tě stále v kapse.
Jelikož jsi ale mnohem větší,
nosím tě ve svém srdci.“
Autor J. Póža, 24.07.2013
Přečteno 545x
Tipy 4
Poslední tipující: tato22, Makula, maliska, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to krásná báseň :-)
Ve druhé sloce je chyba "by jsi", gramaticky správně je "bys".

24.07.2013 19:18:48 | černý motýl tmy

děkuji, opraveno :))

04.08.2013 16:29:03 | J. Póža

moc se mi líbí záverečné vyjádření. Doufám, že jí také.

24.07.2013 14:41:24 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí