RULETA

RULETA

Anotace: Tato báseň zřejmě volně navazuje na “Chci být tvou láskou“, zveřejněnou zde 25.7.2013.

Sbírka: Retro ze šuplíku II.

 

                    RULETA

 

 

Píšu ti báseň na památku

   (sliby se mají přece jenom plnit)

Bude to spíš pár nesouvislých řádků

Jen pára nad šálkem kávy

   povzdech co mi z duše ulít

 

Předvčerejší den jak symbol syrovosti

A včera už se slunce po té divné noci smálo

Jsou lidé kteří se všeho hrozně lehce zhostí

Ty jsi však jiná...

A dnes už se mi slunce vysmívalo

 

Hra s mořskou pěnou pod níž číhá zrádná vlna

Ponořit se do ní

   ponořit až na dno

Až budou ústa té hořké a slané vody plná

Vyvržen na břeh pak líbán dívkou – ženou

 

My bez okolků šli k sobě přímo středem

   bez vstupenky do ráje i bez pozvání

Žár krve úporně se rvoucí s ledem

   však proklel naši lásku strachem z přítomnosti

když minulost se vlastní budoucnosti brání

 

Jsem tonoucí co stéblo odkopává

Můj život je roztočená ruleta

   v níž jen jedna jamka je ta pravá

Vyčítej bij mě zatracuj...

Zůstaň však při mně lásko prokletá

 

 

Moskva, 1987 (?)

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=2Z2WIqT3630

 

Pozn.: Obrazově je ten klip kýčovitý, ale tuhle Vysockého píseň jsem tu chtěl mít a lepší zvukový záznam jsem nenašel. Doporučuji tedy poslouchat, ale nedívat se.... ;-)) 

Autor Amonasr, 27.07.2013
Přečteno 624x
Tipy 2
Poslední tipující: Záklopka, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí