Vyznání

Vyznání

Anotace: mé ženě k prvnímu výročí svatby

Těžce se chodí potmě,

zasklený ve stopách deště

narážím na nerovníky  ,

tříštím se na prach plejád,

můj včerejší stín uvízl v tobě,

nadechnout se jitrem posté,

sčítat Tvé bílé obrubníky,

klást nohu před nohu a čekat.

 

První pád znamená první kroky,

v temnotách podalas bílou hůl,

světlo mi natrháš z měsíců Saturnu,

poskládáš peří na ramena,

promlouváš ke mně zpěvem řeky,

jsi krajinou mou a prostřený stůl,

pohlcen ve víně vinu svou vinu,

z očí ti kvete pavučina.

 

Jsem svlečeným svlačcem na břečťanu,

když projdeš rosa padá krokem

a cesta není trnitou růží ,

jsi jinovatkou na mých snech

a v hrdle v nedozrálém vínu

má slova zpečetěná korkem,

explodovat proudem touží

 a rozplynout se na tvých rtech

zašumět mi-lu-ji Tě

Autor Akrij8, 28.08.2013
Přečteno 598x
Tipy 7
Poslední tipující: Záklopka, innominata, kudlankaW, Amonasr, Jozef Bojanovský, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Exploze něhy...

28.08.2013 20:52:48 | kudlankaW

pěkná. určitě se bude líbit.

28.08.2013 15:34:18 | Robin Marnolli

Dobrá, pěkná báseň, líbí se mi obzvlášť verš: pohlcen ve víně vinu svou vinu

Ten je opravdu povedený.

28.08.2013 12:57:03 | Miro Sparkus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí