Podzim nám přichází

Podzim nám přichází

Anotace: ...a soumrak duši svírá.

Vítr a skály zvětralé,
sychravost podzimního podvečera.
Myšlenky a city prastaré,
co vrásky vmalují do čela.
 
Před oknem svět,život pulzuje,
za oknem prázdno... nic.
Blázen se z tretky raduje
a šeptá,že má víc.
 
Podvečeru v noc se přitíží,
prázdno v sobě hledám.
Naše činy vše přiblíží,
v nicotě sám sebe mám.
 
Bárka bludného Holanďana odplouvá,
Don Quiote,jediný pasažér, má splín.
Podzim čas a pravdu podsouvá,
hlupák jsem vím...vím...vím ! 
 
City k smíchu a pobavení,
ven dál a dál tryskají.
Myšlenek a rozumu krátké zastavení,
krkavce k hodům lákají.
 
Jak Quasimodo na cimbuří stát,
chrliče za přátele mít.
Dulcineu.....Esmeraldu....tebe znát
a v duši....osud bláznů snít.
Autor Makonn, 26.09.2013
Přečteno 462x
Tipy 7
Poslední tipující: Avola, enigman, Robin Marnolli, Sýkorka07
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dona Q. znám ten že by měl splín?...jinak souhlasím s Robinem...

27.09.2013 11:58:32 | enigman

Tohle dílo je čtenáři podceněno...škoda.

26.09.2013 22:48:28 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí