Kometa

Kometa

Anotace:

Zalekla se cesty zpátky
kometa ISON od Slunce
ledově krásná na svátky
neměla zhlížet se v tůňce

Mrtvého moře u pouště
ani v Jordánu u brodu
Jabok, svůj ohon jak koště
pak nepověsí nad vodu

aby kterak tehdy jasem
vlasatice jiná vzplála
zrovna tak na cestě já jsem
za vidinou jež nelhala

když podruhé mě potkala
na nočním nebi a řekla
- Tvá kometa neroztála
polibku Slunce se zřekla
Autor Petbab, 09.12.2013
Přečteno 409x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, Amonasr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná fantazie o ještě krásnější kometě. Mezi hvězdami je takové ticho a klid. Krásně se tam ztrácí. :o)

09.12.2013 19:05:02 | Tichá meluzína

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí