Tichounce..

Tichounce..

Anotace: .

To není šál z tkaného hedvábí

To se mlha z rozmaru usadila

Na hřebenech mých hor, jako motýl

a s lehkostí polibků

odtéká do údolí, do polí

kam štěstí dovolí

 

A když klopýtne, padne do lesů

to jehličí polije smetanové bílo

a koruny stromů jsou prostřeny k večeři

čisté, slunkem zdobené

 

Jen ptáci, černí koráby

křídli proplouvají kol

a kormidly svými

čeří mléčnou hostinu

Štěbetavci, dětští netykavci

kazí dojmu

 

I přes pocit slepých očí

nás to našlehané cosi

nutí srdcem na svět nahlížet

a byť i jeden člověk jediný

ten moment krás ucítí

zazraky stanou se

skutečností

Autor Roger, 28.12.2013
Přečteno 513x
Tipy 5
Poslední tipující: Alizarin, Jana B., Sýkorka07, jitoush, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí