SOUMRAK

SOUMRAK

Anotace: SOUMRAK Den pozvolna mizí za obzorem a mě se, lásko, ještě nechce říci sbohem a...

Sbírka: JE TU S NÁMI

Den pozvolna mizí

za obzorem

a mě se, lásko,

ještě nechce říci sbohem

a dobrou noc Ti dát…

 

Budeme hledat

a nacházet tajemství,

jež skryta jsou před zraky dne,

a jsou pouze

noci hájemstvím,

sledovat hru stínů a tmy,

jež proniknou

do každého zákoutí,

spolu čekat,

až modravý blankyt zešedne

a propustí Večernici,

tu nevěrnici,

co každé ráno nás opouští…

Schoulíš se do mé náruče

Velký vůz pomalu vyjede na svou pouť…

A my,

jedni z mnoha jeho cestujících,

budeme s ním

nocí

tiše

plout…

Autor Zbynislaw Thinkiewicz, 16.01.2014
Přečteno 368x
Tipy 5
Poslední tipující: zelená víla, Aiury, jitoush, Jana B., Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí