O Podobenství

O Podobenství

Anotace: ...

Stála v slzách na hřbitově

u malé náhrobní desky

co neměla jméno

na někoho myslela

 

všiml jsem si hrdličky

nakraji studeného mramoru

které někdo zakroutil krkem

dívala se měrem k ní

 

vážná a důstojmá

pohřbívala svá tajemství  

 

vypadala na milou ženskou

a byla krásná

když jsem se jí zeptal

jestli ví ...

 

o zlých samotářích

o podobenství člověka

jenž bolest mu srdce rozrývá  

... kývla směrem k hrobu  

 

ta žena měla tiché oči

velké zelené a bázlivé

oči vyděšeného psa 

co denně bloudí ulicí a hladoví  

psa jenž neštěká 

ani ze strachu ani z radosti

prostě velké smutné oči

 

dlouho jsem se na ni díval

tak aby mě neviděla

tiše stál u kmene stromu

aby neslyšela mé myšlenky

jak čekají nad její myslí   

přál si aby se znovu otočila

 

konečně se podívala 

svýma krásnýma očima

za můj strom  

a zavrtěla hlavou

 

..........................................

 

 nemůžu ...

 

Autor Marcella, 22.02.2014
Přečteno 489x
Tipy 9
Poslední tipující: jitka.svobodova, kudlankaW, Romana Šamanka Ladyloba, JardaCH, Rýmař Frantina, RyxiraAmyGinger
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... copak tady uz vsichni ztratili rozum a typujou jenom ... pip ...
... jo ... a poslusne hlasim ... ze jsem opet zde ... :-)

03.08.2014 22:51:44 | JardaCH

... samozřejmě tipujou ... někdy člověk v tvůrčím rozletu napíše fakt hovadinu ...

04.08.2014 00:00:20 | JardaCH

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí