měl bys vědět

měl bys vědět

Anotace: .

myslím na tebe

častěji než bys hádal

na kámen-nůžky-papír
před hromadou špinavýho nádobí
cukání koutků nad mými výčitkami
jizvu na noze
spadl jsi při první jízdě na kole
a přesto nasedl znovu
celý ty
kolik jsi jen statečně snědl
rozvařených špaget na jeden způsob

potěšilo by tě
že se nic nezměnilo
pořád ucpávám všechny odpady světa vlasy
nevěřím kartářkám
zpívám si při mytí oken
a neumím parkovat

a pořád tě miluju

po nocích se procházíš
v temném bytě
a mých snech
sedáváš v tom křesle pod oknem
netušíš jak ráda bych zase přisedla na opěradlo
s hrnkem kafe ti četla přes rameno

stýská se mi lásko
po tvém princezno
s něhou i ironií

ve všech hledám
tebe

měl bys to vědět

nosíval jsi mi frézie
teď je nosím tobě

svíčku k tomu
Autor ještěrečka, 11.04.2014
Přečteno 491x
Tipy 15
Poslední tipující: fijalka, Záklopka, Inna M., Amonasr, jitoush, Luky-33, básněnka, AndreaM
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásně napsané ... ST

12.04.2014 19:18:14 | Záklopka

V tvé básni cítím krásné lidství, dobře napsaná, ST.

12.04.2014 09:15:28 | Inna M.

...Tvá báseň dýchá bezprostředností.Je tam smutek,ale i určitá vyrovnanost
.....Líbí se mi...Ji.

11.04.2014 21:53:13 | jitoush

Život jde dál...dal a vzal...a znovu dal ...aby posléze...

11.04.2014 19:57:11 | básněnka

Nádherná, i když tak strašně smutná. Jsem z toho úplně naměkko...

11.04.2014 19:14:39 | AndreaM

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí