14.10.2010

14.10.2010

Anotace: Jinak to nejde

Podzimní motýl na mé dlani,

Koukal jsem na něj (nebo na ni),

Já nedutal a ani nedýchal.

On ustrnul, asi se zadýchal.

Rozprostřel křídla sebejistě,

Pak zjistiv že na nesprávné místě,

ocitl se,

Odletěl a ještě pospíchal.

 

Snad pro ta křídla motýli,

Jen na chviličku, na chvíli,

Jsem uviděl záchvěvy dechu,

Hlasitě mlčívaných vzdechů.

 

A pro kmitavé vzlety motýlí,

To kdyby třepetáním nebyly,

Byly by sdělnými slovy beze zvuku,

Byly by dlaní v dlani, neuživ ruku.

 

A pro život delší motýlích,

Někomu krátký, ne pro motýly,

Nechybí nehledané návraty,

Má láska má křídla, žádné záplaty.

 

Autor Matthew Thomas, 17.06.2014
Přečteno 309x
Tipy 6
Poslední tipující: Rozina, Kett, Hesiona-Essylt, Avola
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nějak jsem škobrtla o "neuživ ruku", ale nedýchal-zadýchal ti odpustím, četla se mi dobře :)

17.06.2014 14:20:12 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí