Báseň pro Sartra

Báseň pro Sartra

Anotace: ...

Nechci už popohánět řeku,

dívat se na svět cizím oknem,

v očích mít úsměv osleplého starce,
                            ... rty z krepového papíru.

Hřeješ mé rozechvělé ruce,

jsi jako saze v komínu,

jsi moje nedopitá sklenka,
                            ... jsi lžička medu z vesmíru.

Po kapsách drobky včerejšího studu,

kůzlátko v dívčím závoji,

nauč mě plavat v klidném proudu,
                             ... naučí mě zemřít v pokoji.

Mostem jsi pro mne, lásko moje,

do lepších časů na zemi,

pro Tebe píšu milý Sartre,
                            ... že pro lásku jsme zrozeni.

Autor MaPi, 30.07.2014
Přečteno 578x
Tipy 5
Poslední tipující: Jort, jitoush, Amonasr, Daniela
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí