Příbytky pro lásku

Příbytky pro lásku

Anotace: Soutěžní příspěvky, ve španělštině zaslané do soutěže Univerzity Granada

Světelný dům

Tvé srdce je můj bílý dům -
za staženými záclonami,
kam svět se nedívá
svítíš mi jako lampa z rubínu
hvězda, již dosud nikdo neobjevil
tam po koberci vzpomínek se procházíme
až na místo, kde prvně ses mi zjevil
když padne soumrak, zmlkne lomoz města
do lázně ticha duše ponoříme
a svatbu myšlenkám svým tajně vystrojíme
v samotě s tebou, věčný ideále,
jenž jako slunce hoříš bez ustání
jsi vírou mou i vlastí
jen tobě náležím
a se mnou díkůvzdání


Chrám pro dvě probuzená srdce

Byl jsi tak sám
zakletý do vadnoucího břečťanu,
jenž se plazil po hrobech
tvých bojů, bolestí a pochyb
jak temný stín,
který jsi nepřekročil -
Pojď se mnou vzhůru
k oltáři z duhy
u řeky zapomnění
u proudu vzpomínek
z barevných vln a krajů
dám ti růži z Jericha,
již jsem vyňala
ze svých dlaní, sepjatých
v pokoře před božstvem lidské lásky
a v našich srdcích zazní
Píseň písní
na Chrámové hoře
v Chrámu probuzení



Žijeme v sobě, žijeme věčně

Kytice červánků jak růže z perleti
jsou rozhozeny po večerním nebi
přinesl jsi mi také jednu, s vůní Mléčné dráhy
vložím ji do vázy z modravé hudby sfér
rozsvítím létavici svého těla
zakrytou závojem ze zlatých vzdušných vlasů
a čistý plamen srdce daruji ti
za tvoji lásku, za oddanost,
za ochranu v bouřích -
jak věční milenci, již nebojí se smrti
se budem milovat, a staří bohové
pak stvoří novou krásu
splyneme v nekonečnu ty a já
dvojhvězda živých v osamělém jasu,
až zanikneme za hranicí času
Autor Dolma, 14.10.2014
Přečteno 298x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí