Rosetta

Rosetta

Anotace: z ruží

Rosetta kométe z lásky nedala
kyticu ruží, ba ani len lupeň
by sa milostných gest Philae nevzdala
nevystrelila dráp kotviaci, tu preň

nemali móres, až na ďalší pokus
triumfuje prvenstvo za každú cenu
geniu loci vzatý bol genii locus
sám ak sa nesprace, tak ho poženú

z domovskej kométy preč kade ľahšie
dosť sa s ňou navozil po hviezdnom nebi
odteraz ružové logo najsladšie
sto razy zakrúži v mene tej herby

okolo prapodivných tvarov s kómou
nevie, či bol v tom ten zámer, keď skončí
odíde odtiaľ k Zemi naspäť domov
čo je ju do lásky, keď zíde z očí?
Autor Petbab, 14.11.2014
Přečteno 286x
Tipy 5
Poslední tipující: zdenka, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí