K narozeninám

K narozeninám

Anotace: ...

K NAROZENINÁM

V půlnočních kalužích vyhlížím meteor
poslední autobus minul zastávku bez znamení
lampy už pohasly
a stěny domů obrostlé břečťanem
zahalil plášť studené noci

Choulím se chladem v mrazivém prosinci
jen láska, jakkoli bolavá
hřeje mě kdesi hluboko v srdci
nechce se rozplynout v zapomnění

Co nás dva spojuje
jsme jak dvě okna
hledící na sebe přes rušnou ulici
přitahující se skrytě
za bouře na sebe metáme blesky
zrcadlíme se v sobě při svitu slunce
nikdy se však spolu nesejdem
v společném bytě

Čas běží
uhání rychleji
než Velký vůz po dráze z mraků
zkouším se přimlouvat
u mocné Venuše
ať se mi skutálí z oblohy dolů
abych si pro tebe
mohla přát celičkou kapitolu
nebeských zázraků

Abys ses nevzdával touhy a lásky
Abys vzdy vycítil správný směr na rozcestí

Abys měl v duši pokoj a štěstí

Aby tvé jediné vrásky
byly od smíchu vějířky

Tolik ti toho přeji
a ještě mnohem víc

Dát ti však mohu
jen tyhle neumělé verše
od špatné básnířky

Autor Aida, 27.12.2014
Přečteno 529x
Tipy 11
Poslední tipující: danaska, Jort, adaj, Malá mořská víla, Frr, bogen, Amonasr, jitoush, AndreaM
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Aido jsi skvělá,neboť píšeš srdcem.:-)

27.12.2014 23:35:29 | Malá mořská víla

Díky, Malá mořská vílo, Ty mně vždycky uděláš radost! Pokusím se přesvědčit srdce, aby teď novém roce psalo, tak jak ho slunce hřálo. A snad se povedou samé veselé verše!

30.12.2014 00:06:13 | Aida

...nejsi špatná básnířka,Tvoje verše se mi líbí....Ji.

27.12.2014 20:55:21 | jitoush

Jitko, sestřičko, díky moc za vlídná slova! Potěšila, zahřála u srdíčka :)

30.12.2014 00:01:59 | Aida

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí