Nepokojné víry

Nepokojné víry

Anotace: -

Keď hravý vietor svetielko zháša
a v povetrí lieta úzky dym,
môj sen sa k tebe tíško vznáša
a placho ti hlaholím.

Možno začuješ zvučať struny
v spánku čuť ich slabý tep
ruky prikladám na tvár luny,
len ma láska neoslep.

Keď huhlanie vetra zvony priškrtia
závan spevu bije na srdce,
zradne ostne, šibnú ho do prútia
kruté mrazy štiepajúce.

Keď hravý vietor svetielko zháša
a jazyk sa mi mlčky mrví,
môj sen sa k tebe tíško vznáša,
keď nepokojné víry krúžia v mojej krvi.
Autor IronDodo, 19.02.2015
Přečteno 462x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, Jeněcovevzduchukrásného, jitoush, Aida, Jort, Frr, Lůca
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...je dobře,že vás,co píšete po slovensky,přibývá,protože mně to
lahodí uchu....melodie vašeho jazyka podtrhává poetičnost.....líbí....Ji.

20.02.2015 21:55:44 | jitoush

Velmi pekná. Palce hore básnik. :O)

19.02.2015 19:10:42 | Tichá meluzína

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí