Čas v kruhu

Čas v kruhu

Anotace: O vstupech do stejných řek.

Pro pochopení doporučuji si přečíst báseň :,,Já vím"! Je stará čtvrt století. To je přesně ta doba, kterou jsem s Časem v kruhu obešel.

Já i ty
oba ve skrýši své
rovnáme slova vzájemná
do trezorů
které již zámky dávno ztratily
a dvířka nejdou uzavřít.

Já i ty
oba ve skrýši své
jsme oči svoje schovali
z obavy
aby nás nestrhl
nový proud oslíků z minula
kteří ožili
v prvních mlhách podzimních.

Já i ty
oba ve skrýši své
trezory s Časem opravíme
abychom jej zamkli se Strachem
a oslíky vyženeme ven
pod slunce
v kterém shoří na popel.
Autor Jan Urban, 02.02.2007
Přečteno 376x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hmm...pěkně jsem si u tebe početl...

18.05.2007 23:29:00 | jedam

tie tri vety mi pridu dost dlhe, inak dobre

02.02.2007 15:37:00 | Seyo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí