Sonet ženám

Sonet ženám

Anotace: Parafráze na Shakespearův sonet (3x4, 1x2; 10-14 slabik, jambická tendence).

 

 

 

Co v očích tvých a rtech se světu skrývá,

dál vzbouzí ve mne neutišitelný hlad,

a přeci zasytí mne víc než skýva

chlebu, kterou musím denně polykat,

'bych se dožil byť jen jediného dne,

kdy si své rty zlehka k těm mým uschováš

a srdce tvé se samou něhou ustrne,

a kdy se v mojí náruč celá odevzdáš. 

Snad ta chvíle přijde ještě za života,

však jestli ne, pak sejdeme se v Pánu. 

Proč jen živá láska umí být tak krutá

a slané slzy kane v čerstvou ránu?

       Láska kosí hlavy, a pak, když je po boji,

       těm, co ještě stojí, rány zahojí. 

 

 

 

 

Autor Tom Dvořák, 26.03.2015
Přečteno 421x
Tipy 5
Poslední tipující: A42, AndreaM, Amonasr, knihomolka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí