Jediné lásce

Jediné lásce

Anotace: Báseň v próze.

***

Ach, lásko,
kde skrýváš svou tvář
a kdy spatřím oči
mně tolik drahé?
Rozmetán na hvězdný prach
pálím mlhoviny snů
a v miriádách polibků
se snáším na tvůj stín,
zatímco ty kráčíš
uprostřed jistoty nekonečna
za sluncem.
Jak rád bych ti řekl - počkej,
jak rád bych ti řekl - stůj!

Navzdory osudu neztrácím naději,
že jednoho dne se naše cesty protnou
a my dva spojeni v jediný celek
vykvetem v růži zlatobílou.
Pak vzlétneme spolu
až k výšinám nekonečného štěstí
a pramínky slz skropíme své rty i tváře.

Miláčku,
i dýchat bych za tebe chtěl
v té čistotě duší a nádheře okamžiku,
má jediná lásko!

Jak mnoho a co vše bych za to dal...

***
Autor Robert S., 07.02.2007
Přečteno 411x
Tipy 6
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Meriel, Maura
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Překrásné dílo.

30.01.2008 07:13:00 | Maura

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí