Motýlí sen

Motýlí sen

Anotace: Pokaždé, když tma šátkem zdobí moje oči a já tu ležím, sám a bez pomoci tak sním, že jsem motýlem Mávnutí křídel a život změním na věčný sen,ve kterém já neslyšně projdu po těle tvém, kurz letu je tam, kde máš tělový krém, a pár dlouhých vteřin spadne

 

Pokaždé, když tma šátkem zdobí moje oči

a já tu ležím sám a bez pomoci

tak sním, že jsem motýlem

 

Mávnutí křídel a život změním na věčný sen

ve kterém já neslyšně projdu po těle tvém

kurz letu je tam, kde máš tělový krém

a pár dlouhých vteřin spadne níž na naši zem

 

Nastav dlaně své

ať věčnost z nich se může stát

tep světa má svůj pomíjivý řád

chvíli zůstanu, ať vidím tvé ruce na piáno hrát

tvé bílé prsty a po páteři mi běží mráz

 

V krbu rej plamenů šlehá víc

ty, já a rytmy horkokrevných tanečnic

ty, já a pak už vůbec nic

 

Pokaždé, když tma šátkem zdobí moje oči

sním, co všechno ti řeknu tam za svitu loučí

že ty jediná máš ten dar

 

Číst mezi řádky mých skrytých světů

a spojit vše se slávou kabaretů

že napojená jsi na sílu letních mraků

co v bouři padají do děr a do okapů

 

Pod nimi já budu bosý stát

a vnímat, že život bláznů má svůj řád

život bláznů má svůj pomijivý řád

 

(Hanuš Šparlinek, 9.2.2016)

 

Autor Hanuš, 09.02.2016
Přečteno 322x
Tipy 6
Poslední tipující: Frr, Kett, Malá mořská víla, boneslash
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

STrhující děj... :-)

09.02.2016 15:40:47 | Malá mořská víla

děkuji, trochu jsem ji však předělal, více spojil s hudbou, budu rád, pokud si budeš moci přečíst i novou verzi, s jiným příběhem a možná i s jiným dějem.

09.02.2016 18:29:20 | Hanuš

kde jsi pls. vložil odkaz na hudbu Hanuši?

09.02.2016 18:35:59 | Malá mořská víla

hudbu neumím, vycházím jen ze vzorů, tak zatím nikam, povoleno je jen jedno dílo denně.

09.02.2016 18:38:36 | Hanuš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí